Sortides Culturals

Properes Sortides Culturals

Inscripcions en tercera planta del Casal Cardener, en horari de tarda, de 17 a 20 h. de dilluns a dijous.
Tel 93.210.08.03    –    93.213.14.51
_______________________________________________________________________

Visita guiada: La ruta de la corrupció. El poder sota sospita

Dissabte, 16 de febrer, a les 11 h

Us proposen la que potser serà la ruta més impactant i arriscada de la temporada. Una visita per tot allò que s’amaga rere la Barcelona de postal: casos de corrupció, connivències polítiques, multinacionals amb manca d’ètica, evasors fiscals catalans o, fins i tot, el paper dòcil de molts mitjans de comunicació.
Una ruta compromesa que hem volgut fer des de la seriositat i el rigor, però sense oblidar la ironia que es desprèn del comportament de determinades empreses i polítics. La realitat, de fet, sempre supera la ficció. Una manera divertida, doncs, de canalitzar el sentiment d’impotència que ens envaeix cada cop que llegim el diari o mirem les televisió.
A càrrec de Rafa Burgos

Punt de trobada: Palau Robert, a les 10.45 h

Preu sòcies: 10,00 €   –   No sòcies: 12,00 €

________________________________________________________________
________________________________________________________________

Visita guiada. Les entranyes de la ciutat: les clavegueres

Dissabte, 16 de març 

ANUL·LADA

Coneixerem l’únic tram de les clavegueres de Barcelona que es pot visitar per acostar-nos al cicle de l’aigua a la ciutat i saber com funciona. La xarxa de clavegueram garanteix la higiene i la salut pública, evita possibles inundacions i facilita el sanejament de les aigües residuals. Reflexionarem sobre la importància de l’aigua com a bé escàs i la corresponsabilitat que tenim en el manteniment d’aquest recurs. La nova cultura de l’aigua pot ser una de les respostes als reptes que ens planteja el canvi climàtic i les conseqüències que provoca en la vida quotidiana de les persones.

Preu: 3,00 €

_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________

Gràcia, burgesa i revolucionària

Dissabte, 16 de març, a les 11.00 hores

Recorrerem un barri ple de contrastos, de la Gràcia burgesa de Gaudí, de la Plaça del Diamant, de refugis amagats, a la Gràcia revolucionària de fàbriques i cooperatives, del carrers Fraternitat i Perill, on líders obrers busquen canviar el món; ens endinsarem al cor del barri gitano, del Pescailla i del Gato Perez. I, fins i tot, tindrem un encontre amb el diable.
Aquestes i altres sorpreses t’esperen en un barri que arriba als nostres dies sense renunciar al caràcter de vila independent.

Preu sòcies: xx €    –    No sòcies: xx €

Punt de trobada: 10,45 a Plaça Lesseps, davant l’església dels Josepets

__________________________________________________________
__________________________________________________________

Visita guiada. La Font Màgica de Montjuïc: Els engranatges màgics de música, llum i color

Dijous, 4  ó  25 d’abril, a les 20,00 

Coneixerem allò que no veiem de la font més emblemàtica de Barcelona per acostar-nos al cicle de l’aigua a la ciutat i conèixer com funciona. En aquesta gran font brollen 2.600 litres d’aigua per segon procedent del subsòl, amb un sistema de recirculació d’aigua. Construïda amb motiu de l’Exposició Universal del 1929 per Carles Buïgas amb procediments força artesanals, pot crear fins a trenta jocs d’aigua amb diferents coloracions. Reflexionarem sobre la importància de l’aigua com a bé escàs i la corresponsabilitat que tenim en el manteniment d’aquest recurs.

Preu: 3,00 €

Punt de trobada: Av. Rius i Taulet cantonada Av. Reina Maria Cristina (lateral Besòs/Montjuïc, sota les escales que pugen a la Font Màgica) a les 19.45 hores.
Accessibilitat: no apta per a persones amb mobilitat reduïda

_________________________________________________________
_________________________________________________________